sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Pennut 12 viikkoa

Nopeasti on pari viikkoa kulunut viimeisimmästä päivityksestä. Pennut vetävät hurjaa rallia pitkin taloa ja aikuiset kissat leikkivät myös, tosin hieman rauhallisempaan tyyliinsä. Kaiken vauhdin keskellä on myös rauhan hetkiä, jolloin koko kööri nukkuu ja näyttää ylisöpöiltä. Kemppukin osallistuu pienten hoitamiseen, putsaa niitä nuolemalla ja putsaa jopa pentujen peppuja... Varsin omistautunut tarhasetä siis ;) Myös Armi-emo hoivaa huolellisesti pienokaisiaan. Vaikkei maitoa ole enää aikoihin tullut, pistäytyvät pennut edelleen tutkailemassa maitobaarin antimia, hurjasti huristen...


Huomenna maanantaina käymme pentujen kanssa eläinlääkärillä, joka siruttaa, rokottaa ja suorittaa terveystarkastuksen. Sittempä pienet ovatkin valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa. Tulevalla viikolla talo hiljenee kahdeksan tassun verran, kun Amorphis matkaa Ouluun ja Apocalyptica Kuopioon. Adelehan jää meille kotiin ja vielä on vapaana Amaranthe.

Pentujen luonteissa on selvästi havaittavissa niiden omat persoonat: Amaranthe on eloisa ja kaikkeen touhuiluun erittäin mielellään osallistuva plikka, joka nauttii rapsutteluista vaikka ei aina malta sylissä viihtyä... niin paljon on leikkejä leikittävänä ja metrejä juostavana! Amaranthe muistuttaa valtavasti emäänsä Armia pienenä, ehkäpä juuri siksi olen todella mieltynyt tähän likkaan ja jos resursseja riittäisi, jättäisin senkin mielelläni kotiin. Koska ennakkoon päätimme kuitenkin mieheni kanssa että pentueesta jää kotiin vain yksi, katselemme ajan kanssa kodin tälle upealle tyttöselle.

Adele on aina ollut pentueen Vahva luonne, siinä on kipakkuutta ja tekemisen meininkiä. Adelelle hyvin tyypillistä on laukkailla ympäriinsä täyttä vauhtia, välillä murahtaen tomerasti -on kuin kunnon V8 möyrähtäisi! Välillä se ohimennen hyökkää painimaan jonkin pahaa-aavistamattoman sisaren kimppuun ja kirmaa uudelleen matkaan. Jos joku pentu on roikkumassa verhoissa tai tekemässä muuten jäynää, voi olla varma että tämä yksilö on Adele! Rasavilli.

Apocalyptica on aina ollut pentueen Kilttipoika, tosin on siitäkin rasavilli puoli alkanut ajan myötä nousta pintaan. Edelleen se yleensä kuitenkin ensin seuraa vähän aikaa tapahtumia ja syöksyy sitten vasta osallistumaan. Tällä poitsulla on hauska tyyli murahdella, kun se saa kunnon otteen jostain höyhenlelusta -varsinainen pieni siperiantiikeri!

Amorphis on pentueesta rauhallisin tapaus, jolle ruoka maistuu! Se kuvittelee jokaisen rapsahduksen liittyvän jotenkin makupaloihin ja olisi valmis varastamaan ihmisten ruoan vaikkapa suoraan suusta... Amorphis eli Iivari on varsinainen löllykkä-luonne jo näin pienenä ja on kasvanut sisaruksiaan isommaksi. Se on tosi upea kollipoika, sekä luonteeltaan että ulkomuodoltaan. Mielenkiintoista nähdä tulevaisuudessa, millainen tästä jellonasta kehittyy!

Kaikille pennuille yhteistä on avoin, sosiaalinen ja rohkea luonne. Tätä toivoinkin pentueeseen tulevan ja olen onnellinen luonteiden kehityttyä näin hienoiksi. Eikä mukeloiden ulkonäköäkään voi moittia!




FI*Hallametsän Amaranthe -vapaa-




FI*Hallametsän Adele -jää kotiin-




FI*Hallametsän Apocalyptica -varattu-




FI*Hallametsän Amorphis -varattu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti